Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΜΗΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

1623292632768.pngΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΜΗΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

Όταν, φίλοι μου αγαπημένοι, συμμετέχουμε σε Ομηρικούς διαλόγους ή διαλόγους πάνω σε θέματα της Ομηρικής Γεωγραφίας και στη θεωρία που ερευνούμε και παρουσιάζουμε, τότε και διδάσκουμε και προπαγανδίζουμε γι’ αυτή.

Αν όμως δεν τα ξέρουμε καλά και έχουμε κενά στην Οδύσσεια και φοβόμαστε τις Ομηρικές ‘φάπες’ από αντιπάλους που τα ξέρουν καλύτερα, τότε δεν εμφανιζόμαστε, δεν λέμε τίποτα, κρατάμε το στόμα μας κλειστό και κρατάμε τα γραπτά μας να μιλήσουνε μετά το θάνατό μας, ελπίζοντας ότι τότε, αν βρεθούν λάθη θα σεβαστούν τη μνήμη μας (και δεν θα μας ‘ξεσκίσουν’).

… Αντί να μελετήσουμε περισσότερο σκύβοντας πάνω στις αμφιβολίες.

Στο μεσοδιάστημα περνάμε τον καιρό μας προβάλλοντας ότι να ‘ναι, αρκεί λίγο να είχε ακουμπήσει την πλάτη του Μίνωα ή τα οπίσθια των Μυκηναίων, θέματα, τις περισσότερες φορές άσχετα με το θέμα μας, που είναι αποκλειστικά το να αποδείξουμε ότι ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ.Μέσα από το διάλογο μάλιστα, θα καταλάβουμε, όχι τι λένε οι άλλες θεωρίες –φούμαρα λένε κατάθλιψη σε πιάνει από τις ανακρίβειες- , αλλά θα έχουμε την ευκαιρία, να έλθουμε σε επαφή με τον τρόπο που σκέφτονται, καθώς και τι πίτουρα τους έχουν ταΐσει τον εγκέφαλο οι αιώνες και οι ημιμαθείς προκάτοχοί μας την παραπληροφόρηση και κακές μεταφράσεις εδώ και αιώνες. Έτσι για να διαπιστώσουμε ότι μπροστά μας απλώνεται ο πόντος της άγνοιας αλός ατρυγέτοιο!


Ωραία εισαγωγή. Να θυμηθώ μόνο για ποιο θέμα θα μιλούσαμε…​
Α, τίποτα σπουδαίο. Μια μεταφραστική βλακεία παραποίηση που απ’ ότι φαίνεται υπάρχει σε ‘Οδύσσεια’ του εξωτερικού.​
Ανέβασα λοιπόν 9/6/2021 σε αγγλόφωνη σελίδα υποστήριξης της Κεφαλλονιάς, αυτήν εδώ τη μελέτη στα αγγλικά, που σύντομα θα δούμε και σε βιβλίο.​
Με παρατήρησε κάποιος για το ότι στην Τροία ο Οδυσσέας πήρε τους γίγαντες της Κεφαλληνίας και τους Ιθακήσιους από το Θιάκι. Γιατί τοποθετούμε την Ιθάκη επί της Κεφαλληνίας;​
" - What did you make of the Cephalonian Giants that Homer mentions that sailed with Odyseus? "​

Ξέρετε, φίλοι μου αγαπημένοι, ο κύριος αυτός από παιδί, τι είχε διαβάσει στην Οδύσσεια της πατρικής του διαλέκτου; Ότι όταν ο Όμηρος λέει στο Β’ της Ιλιάδας ‘Αυτάρ Οδυσσεύς ήγε ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΘΥΜΟΥΣ…’, εννοεί ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, να και τα ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ στα Ραζάτα !!


Μη σας κουράζω άλλο. Ακόμα και το Ομηρικό Κέντρο της Ιθάκης, Αίολο δέχεται στα Λιπάρια και ευθεία από εκεί, ανοίγουν τον ασκό μπρος στα βράχια της Ιθάκης.


Η μελέτη που ανέβασα στα Ελληνικά: https://homericithaca.com/threads/50/ και https://homericithaca.com/threads/55/.
Η μελέτη στα αγγλικά: https://homericithaca.com/threads/67/, https://homericithaca.com/threads/68/, https://homericithaca.com/threads/69/, https://homericithaca.com/threads/70/.​
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νικόλαος Καμπάνης - Mentor

Νικόλαος Καμπάνης - Mentor

Μπλουζα Κάτω μέρος