ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

1602374781396.png


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Όπως γνωρίζετε, φίλοι μου αγαπημένοι, εμείς εδώ, εδώ και χρόνια ασχολούμαστε εντατικά και αποκαλύπτουμε, ότι η ονομασία «Ιθάκη», στο απόκρημνο νησάκι δίπλα στην Κεφαλλονιά είναι αυθαίρετη.

Έχοντας παρανοήσει ακόμα από τα αρχαία χρόνια τις περιγραφές του Ομήρου, ήρθαν από αλλού, ονόμασαν και εκμεταλλεύονται. Βασίζονται στη μη ανάγνωση και στην άγνοια της Ομηρικής διαλέκτου. Ονόμασαν όπως να’ναι και αυτό το έχουμε αποδείξει περίτρανα. Όπως το έχουν αποδείξει και 50 άλλοι Ομηριστές και με άλλες θεωρίες


Εκεί όμως που κάναμε, χρόνια τώρα, βαθιές Ομηρικές καταδύσεις στην ιστορική πραγματικότητα της Ομηρικής και Ύστερης Μυκηναϊκής περιόδου, δηλαδή μετά το 1200 π.Χ., βρήκαμε και άλλα.

Πάρα πολλοί ‘ερευνητές’, αποφεύγοντας να κάνουνε συγκρίσεις της περιόδου εκείνης με πηγές άλλες, γειτονικές, εκτός Ελλάδας, αποσιωπώντας τις ακριβέστατες Αιγυπτιακές χρονολογήσεις της εποχής του Ραμσή ΙΙΙ, αντίπαλου των Αχαιών, πρόσφατων νικητών του Τρωικού πολέμου… Αποσιωπώντας πηγές σιμiτικές και πηγές των Χετταίων, δηλαδή συνολικά Αιγύπτου, Ισραήλ, Παλαιστίνης, Λιβάνου, Συρίας,, Τουρκίας, Βαλκανικών χωρών, Ιταλίας και Μάλτας, χρονολόγησαν τη Μυθολογία μας όπως να’ναι και κατέληξαν σε παράλογα αποτελέσματα.

Εμείς αντίθετα, εκτός από αυτά, ενδιαφερθήκαμε ακόμα και με το ποιοι πέρασαν τον Ατλαντικό, ποιανών ήταν τα πλοία. Τι απόηχος πέρασε μέσα στα έπη του Ομήρου!


Αυτό έγινε γιατί προσέξαμε ότι τα ευρήματα της Λατινικής Αμερικής μοιάζουν πολύ και με αυτά που βρέθηκαν σε Μυκηναϊκούς τάφους και με το γεγονός ότι οι Μινωίτες είχαν αποικία στην Ισπανία και οι Φαίακες ήταν μαζί με τα απίθανα πλοία τους στην Iberia και οι απέναντι δεν είχαν ιδέα περί ίππων και αμαξών (άρα πάμε για πριν από τους Υξώς) και οι πυραμίδες τους μοιάζουν με τις Αιγυπτιακές !


Τί παράλογα διαβάζουμε στις επιστημονικές αναλύσεις για την προϊστορική εποχή;​
Ακούστε μερικά:​
1. Ο Όμηρος έζησε προ του 1500 και της έκρηξης της Σαντορίνης.
2. Υπήρχαν στην Τροία νέγροι πρωταγωνιστές.
3. Η επιστροφή του Οδυσσέα έγινε φθινόπωρο.
4. Η Καλυψώ ήταν στην Αμερική.
5. Ο Οδυσσέας, χωρίς κουπιά και ναύτες, ήρθε από εκεί στην Κέρκυρα σε 18 ημέρες.
6. Ο Αίολος ήταν σε νησί βόρεια από τη Σικελία.
7. Λίγο πριν τη Μνηστηροφονία έγινε μεγάλη έκλειψη ηλίου.
8. Τα καράβια τω Φαιάκων ήτανε HoverCraft.
9. Ο Κύκλωψ είχε ένα μάτι και τον καρφώσανε καθιστό…
Αυτά και άλλα πολλά.​
Κάπου έδωσα την εξής απάντηση και αφού τη διαβάσετε, μελετήστε και το δημοσίευμα μας περί της έκλειψης ηλίου και περί Αιόλου στην ιστοσελίδα μας.​

1602376263683.png

Γιατί ὁ Ὃμηρος ἀγνοοῦσε τήν ἒκρηξη τοῦ ἡφαιστείου τῆς Θήρας

Ο Όμηρος αναφέρει ως απώτατη μυθολογία μια θρησκευτική επανάσταση που έγινε μεταξύ 1400 και 1350 στην Αίγυπτο.​
Αυτό σημαίνει δυο τινά:​
1ον Έζησε πολύ αργότερα και​
2ον Γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ 1600 και 1480, είναι σχεδόν σίγουρο ότι είχαν σβήσει από τη συλλογική μνήμη.​
Άλλωστε αυτό είναι σαφές από το γεγονός ότι ο Μίνως διατηρείται μόνον ως ανάμνηση και είναι κριτής του Κάτω Κόσμου.​

Επίσης ένα άλλο γεγονός που είναι τόσο παλαιό και έχει εδώ και αιώνες ξεχαστεί είναι ότι οι Μινωίτες ελέγοντο Κεφτιού την εποχή που συνεργάζονταν με τους Αιγυπτίους πριν την καταστροφή και ο Όμηρος το αγνοεί.

Πριν από την έκρηξη της Σαντορίνης οι Μινωίτες ήταν σύμμαχοι και προστάτες της Αιγύπτου και ασφαλώς αντίπαλοι των Αχαιών που η Μυθολογία του Θησέα απεικονίζει τους Αχαιούς των Αθηνών ως υποτελείς και χρεώστες κεφαλικού φόρου προς τον ας πούμε Μινώταυρο.

Επίσης υπάρχει πλήρης άγνοια του γεγονότος και του λόγου για τον οποίο οι Φαίακες ήταν τόσο διάσημοι από παλιά και γιατί είχαν τόσα προνόμια (που τους στέρησαν εκείνοι οι γίγαντες στην Iberia και ήρθαν μια γενιά πριν τον Αλκίνοο στην Κέρκυρα σαν πρόσφυγες, από αυτήν την Υπερία) Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν άμεση σχέση με υπερατλαντικά ταξίδια οδηγοί των πλοίων των Μινωιτών και οι οποίοι είχαν εξυπηρετήσει τους Αιγυπτίους όταν πέρασαν ή πέρναγαν τακτικά απέναντι.


Με την έκρηξη επήλθε παρακμή όλων αυτών των γεγονότων, διότι καταστράφηκε ο Μινωικός Πολιτισμός και απλά στον Όμηρο μέσα από τους 3-4 αιώνες πέρασαν όλα αυτά ως μύθοι και ικανότητες από το παρελθόν.

Πως έτσι; Γιατί απλά κάθε αιώνας εκείνης της εποχή ήταν 5-6 γενεές και οπότε από την έκρηξη μέχρι το 1150-1130 που άδει ο Όμηρος σε Χίο, Σμύρνη, Σάμο είναι πάνω από 20 γενεές.Αλήθεια, ο δικός σας οικογενειακός ή κοινωνικός περίγυρος, πόσα περιστατικά σας είχε περιγράψει από τα ολοζώντανα της απελευθέρωσης της Κεφαλλονιάς από τους Οθωμανούς το 1500; Τον Γκονζάλο ντε Κόρντοβα τον έχετε κορνίζα στο δωμάτιο; Για τον Ντε λα Βαλέτ του 1565 στη συντριβή των Οθωμανών στη Μάλτα θα συνθέτατε ένα έπος;

Μόνο το '21 αξίζει του έπους και το '40; Αυτό έρχεται στ' αυτιά σας; Ούτε ιδέα για τη Ναυμαχία των Εχινάδων και γιατί την είπαν της Ναυπάκτου;

Και ενώ τώρα πια, εδώ και αιώνες, έχουμε πηγές γραπτές της εποχής των γεγονότων, λατρέψαμε και τον Θερβάντες, ήρωα της Ναυμαχίας. Ο Όμηρος λοιπόν πως θα τα ήξερε αντίστοιχα εκείνα;

Είναι πολλοί οι αιώνες.​
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ​
1602376559018.png

EL GRAN CAPITÁN
Gonzalo De Cordoba Spanish General
Μέγας διώκτης του Ισλάμ:
Έδιωξε τους Άραβες από την Ισπανία αφού εκπόρθησε τη Γρανάδα (1492)
Έδιωξε τους Οθωμανούς από την Κεφαλλονιά (1500)1602377317913.png

Fra' Jean "Parisot" de la Valette 49th Grand Master of the Order of Malta
Με τη βοήθεια των Ισπανών συνέτριψε τους Οθωμανούς στη Μάλτα (1565)

 
Τελευταία επεξεργασία:
Νικόλαος Καμπάνης - Mentor

Νικόλαος Καμπάνης - Mentor

Μπλουζα Κάτω μέρος