Ραψωδία ι' – Αρχείον Θράκης _ Απόστολος (Ορφέας) Τσακρίδης: ΚΙΚΟΝΕΣ

1682463921465.png
Κυκλώπεια τείχη Ακρόπολης Κικόνων Θρακών

1682464032416.png

Αμαξοτροχιές Πετρωτών Ροδόπης (ομοιάζουν με της Μάλτας).

1682464179560.png

Διπλός λαξευτός λινός στην Ακρόπολη της Μαρώνειας στη γη των Κικόνων.
Ο ψηλότερος που έχει εντοπιστεί στον Ελλαδικό χώρο, άμεση σχέση με την παράδοση του οίνου που αναφέρει ο Όμηρος.

Σπήλαια Στρύμης Ροδόπη.
1682464292479.png

- Τι δουλειά έχει ένας αρχαίος ΛΑΞΕΥΤΟΣ ΛΗΝΟΣ στην κορυφή βουνού; Στα ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΧΥΡΩΣΗΣ στην κορυφή του όρους ΙΣΜΑΡΟΣ στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ της ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - Η ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΚΙΚΟΝΩΝ - του Απ. Τσακρίδη

- ΑΚΡΟΠΟΛΗ 45.000 ΧΡΟΝΩΝ στα ΠΕΤΡΩΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ - Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΡΟΔΟΠΑΙΟΙ ΘΡΑΚΕΣ - Ο ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ - του Απ. Τσακρίδη

- Ιστορία και Πολιτισμός της αρχαίας Θράκης Τελετουργικά τοπία του Νομού Ροδόπης (Κλίσετζικ, Καρμί καγιά) Σταύρος Δ. Κιοτσέκογλου Δρ. Αρχαιολογίας Μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.

- Βόρεια των χωριών Σέλερο, Λευκόπετρας και Κιμμερίων (Ν.Ξάνθης), ζωντανεύει η καρδιά του Θρακικού Μεγαλιθισμού. Σταύρος Δ. Κιοτσέκογλου Δρ Αρχαιολογίας, Σπύρος Π. Πάγκαλης Γεωλόγος, Απόστολος Θ. Τσακρίδης ανεξάρτητος ερευνητής.

- ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΛΗΝΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ - του Απ. Τσακρίδη.

- ΑΡΧΑΙΑ «τραίνα» και στην ΡΟΔΟΠΗ!!! Αυλάκια-ράγες για άμαξες, καρότσια, κλπ. τροχήλατα, κάτι σαν «σιδηρόδρομοι» 4.000 χρόνων! - του Απ. Τσακρίδη.

- ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στα ΘΡΑΚΙΚΑ ΟΡΗ του ΟΡΦΕΑ: Το ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ, οι ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΡΟΥΣΣΑΣ, και οι ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ του ΓΟΝΙΚΟΥ, που ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ τις ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ των ΘΡΑΚΩΝ - του Απ. Τσακρίδη.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Νικόλαος Καμπάνης - Mentor

Νικόλαος Καμπάνης - Mentor

Μπλουζα Κάτω μέρος