Ένα άρθρο την ημέρα: ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

«Αὐτὴ δὲ χθαμαλὴ πανυπερτάτη εἰν αλὶ κεῖται
πρὸς ΖΟΦΟΝ, αἱ δε τ᾿ ἄνευθε πρὸς ἠῶ τ᾿ ἠέλιόν τε,»
Με βάση αυτούς τους στίχους όλες οι υποψήφιες Ομηρικές Ιθάκες επιθυμούν να είναι στα δυτικά της επικράτειας του Οδυσσέα.
Μετάφραση:
Ετούτη χαμηλή και απομακρυσμένη κείται μέσα στη θάλασσα
στα ΔΥΤΙΚΑ, κι οι άλλες κατ’ αντίθεση προς ήλιο και ανατολή,
Οδύσσεια ι 25-26
1593117202775.png

1593117272776.png

1593117329848.png

1593117373849.png


ΠΟΤΕ μα ποτέ, καμία θεωρία της σημερινής Ιθάκης ή η θεωρία του Πόρου δεν προσπάθησε να ξεγελάσει την κοινή γνώμη και να γυρίσει το χάρτη ανάποδα, ώστε να αποδείξει ότι η «ΙΘΑΚΗ της» έκειτο προς ΖΟΦΟΝ, δηλαδή ότι ήταν στα ΔΥΤΙΚΑ. Άλλωστε και αυτό να εγένετο, όσον αφορά τη ν. Ιθάκη, ακόμα και με αναστροφή κατά 180ο, ο χάρτης ως δυτικότερη τη ΖΑΚΥΝΘΟ θα επεδείκνυε!

Συνήθως με άλλα «τερτίπια» (βλ. επιχειρήματα) προσπαθούσαν, ως τώρα, να δικαιολογηθούν ενώπιον των Ομηριστών, οι οποίοι απορούσαν έκθαμβοι ενώπιον του ΖΟΦΟΥ, θέτοντας μάλιστα πλείστα ζοφερά ερωτηματικά του τύπου: «Αφού η θεωρία σας δεν ερευνά πάνω σε ΧΘΑΜΑΛΗ Ιθάκη, τι έχετε τώρα να πείτε σχετικά με τη θέση της ως προς τη ΔΥΣΗ;»

Πάντως, ποτέ όλοι αυτοί δεν προσπάθησαν να αλλάξουν τα σημεία του ορίζοντα…​
Γιατί το λέω αυτό;​
Γιατί ένα από τα επιχειρήματα θεωριών της Λευκάδας, είναι ότι ο ΖΟΦΟΣ τοποθετείται προς τη μεριά της, έναντι των άλλων νησιών!!​
Δεν θα ήθελα να σχολιάσω, αλλά αυτό είναι ανεπίτρεπτο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ!​

1593117874971.png
Υπόμνημα: Σημερινά Ονόματα με μικρά γράμματα - Ομηρικά με κεφαλαία.
Πηγή: Επετηρίς, τόμος Β, (1972) Αθήνα: Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, 1973, σελ. 80.
Και αν οι μεσαιωνικοί χάρτες, είναι πολλές φορές απαράδεκτοι οπτικά, ο Όμηρος αντίθετα ήταν ακριβέστατος στους προσανατολισμούς!​
Αλλάζοντας θέμα…​

…Δημοσιογραφικές πληροφορίες τώρα τελευταία μου θύμισαν ότι όλοι οι Μνηστήρες ήταν από νησιά γύρω από τη σημερινή Κεφαλονιά και όχι από τα πέριξ της Λευκαδας ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ διαμερίσματα π.χ. ΠΡΕΒΕΖΑ, ΑΡΤΑ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ (ομηρικό όνομα)… Και αν αυτά ήταν ανύπαρκτα τότε, έστω ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ (κάποιος διάδοχος του ΦΕΙΔΩΝΑ), έστω ΣΧΕΡΙΑ (κανένας γιος του Αλκίνοου), αφού η ΚΕΡΚΥΡΑ απέχει απ’ τη ΛΕΥΚΑΔΑ περίπου τόσο όσο και η ΖΑΚΥΝΘΟΣ που είχε 20 ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ!


Θα επιθυμούσα τώρα, ψυχή τε και σώματι να αποδείξω ότι οι ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ είναι λαός της Κεφαλλονιάς και όχι λαός της ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΚΕΦΑΛΑΝΕΣ), όπως υποστηρίζεται από Λευκάδιους ερευνητές, ώστε να έρθουν σε συνάφεια με το ότι ο Φιλοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του ΑΠΕΝΑΝΤΙ, στη γη των Κεφαλλήνων, στη ΜΑΥΡΗ ΤΗ ΣΤΕΡΙΑ (Ηπείροιο μελαίνη)


…Αλλά αυτό το έχω κάνει ήδη
 
Τελευταία επεξεργασία:

Σχόλια

Μπλουζα Κάτω μέρος