Για τελείως διαφορετικούς λόγους μεταξύ τους, τέσσερις μελέτες μας αποδείχτηκε ότι έκαναν μεγάλη εντύπωση σε πολύ κόσμο, ειδικούς και μη:
1. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, https://homericithaca.com/threads/216/
Μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ αναδεικνύουμε την αξία της Οδύσσειας για την Κέρκυρα και διατυπώνουμε την άποψη ό,τι επειδή το Έπος αυτό είναι πασίγνωστο στα πέρατα της οικουμένης και ειδικά το πέρασμα του Οδυσσέα από το νησί ένα πανέμορφο κομμάτι, πλούσιο σε χρώμα και συναισθήματα, το κεφάλαιο ΦΑΙΑΚΕΣ για την Κέρκυρα είναι το πιο διάσημο στη μακραίωνη Ιστορία της.
2. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ . Τι έγινε αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι Δωριείς; https://homericithaca.com/threads/207/
Ξέχασα να βάλω πριν από τη λέξη ‘Ιθάκη’ το επίθετο ‘Ομηρική’ και είχαμε δράματα. Ουσιαστικά όμως το άρθρο αυτό αποκαλύπτει μια μεγάλη ανακάλυψη: Ο Όμηρος, στο τέλος της Οδύσσειας, αφήνει υπονοούμενα για το τι έγινε η Ιθάκη με την επέλαση των Δωριέων και την εκδίωξη των Αχαιών από το νησί.
Το άρθρο αυτό φιλοξενείται, από τον Μάρτιο του 2024 στο περιοδικό ΕΝΔΟΧώΡΑ.
3. Η κατάρριψη όλων των θεωριών που δεν έχουν Αστερίδα σε πορθμό, https://homericithaca.com/threads/44/
Το άρθρο αυτό έκανε μεγάλη αίσθηση, διότι βγάλαμε στην επιφάνεια ό,τι το καρτέρι των μνηστήρων κατά την επιστροφή του Τηλεμάχου από την Πύλο με σκοπό να τον βγάλουν απ’ τη μέση, πραγματοποιείται πίσω από βραχονησίδα, η οποία ευρίσκεται εντός κάποιου πορθμού, στο στενό πέρασμα δηλαδή, ανάμεσα στην Ιθάκη και στην απόκρημνη Σάμη. Αυτή η λεπτομέρεια είναι βασική για τις θεωρίες της Ομηρικής Ιθάκης και πού θα μπορούσε να ήταν αυτή και, επειδή οι περισσότερες δεν διαθέτουν πορθμό για την κάποια βραχονησίδα τους, αυτόματα εκπίπτουν από θεωρίες και μπορούν να κατηγορηθούν είτε για άγνοια της ίδιας της Οδύσσειας, είτε για παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
4. ΠΩΣ ΜΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΙΔΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΊ ΣΕ ΠΑΘΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, https://homericithaca.com/threads/215/
Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι τα περισσότερα βιβλία μου, είτε του σκακιού, είτε της Ομηρικής Γεωγραφίας και οι αναλύσεις ραψωδιών της Οδύσσειας, δημιουργήθηκαν γιατί ήθελα να βοηθήσω και να συμβάλω σε κάτι…